NUTRIȚIE ALIMENTARĂ

Mâncarea pe care o mâncăm joacă un rol vital în modul în care arătăm și ne simțim. Exercițiile regulate sunt importante, dar conform cercetărilor, nutriția are cel mai mare impact asupra fitness-ului nostru. Utilizarea alimentelor ca medicament a devenit o temă populară pentru îmbunătățirea sănătății.

Tendința este acum de a ne concentra pe aportul alimentar sănătos ca obiectiv principal de fitness. Când obiceiurile alimentare sănătoase devin un stil de viață, suntem mai sănătoși și mai fericiți. Mâncatul corect ne poate ajuta să reducem grăsimea corporală, să pierdem câteva kilograme, să ne simțim mai încrezători și să ne reducem riscul de îmbolnăvire.

Studiile frecvente indică faptul că aportul alimentar sănătos este cea mai importantă parte a programelor noastre de fitness. Unii medici predau obiceiuri alimentare și stiluri de viață sănătoase ca o modalitate de a îmbunătăți sănătatea generală prin reducerea obezității și a bolilor asociate.

Corpul tău este o mașină. Și, ca toate mașinile, are nevoie de combustibilul potrivit pentru a funcționa bine, mai ales dacă ești activ. Dar ce alimente ar trebui să mănânci pentru a beneficia de antrenamente reușite?

Iată o mică listă de reguli de nutriție de urmat:

Regula 1: Fii atent

S-ar putea să fii surprins de cât de mulți adulți activi trec cu vederea importanța elementelor de bază ale nutriției – și apoi rămân fără nutrienți cheie.
Dacă nu obțineți suficiente vitamine, minerale și alți nutrienți vă poate compromite sănătatea și performanța.

Regula 2: Adună combustibil (chiar dacă scopul tău este să slăbești)

Oferă corpului tău energia de care are nevoie pentru a face treaba pe care o dorești – chiar dacă încerci să slăbești.

Regula 3: Iubește carbohidrații (ai nevoie de ei)

Carbohidrații au o reputație proastă la unii oameni. Dar cercetările din ultimii 50 de ani au arătat că carbohidrații îți ajută corpul în timpul exercițiilor lungi și de mare intensitate. De fapt, cu cât ești mai activ, cu atât ai nevoie de mai mulți carbohidrați.

Regula 4: Reconstruiește cu proteine

Proteinele sunt importante deoarece furnizează aminoacizii de care corpul tău are nevoie pentru a construi și repara mușchii.

Regula 5: Nu ignora grăsimile

Grăsimea este un subiect confuz pentru mulți oameni. Dar este esențial pentru o dietă sănătoasă. Grăsimea oferă energie și ajută organismul să absoarbă vitaminele. Unele vitamine (cum ar fi A, D, E și K) au nevoie de fapt de grăsime pentru a ajuta în mod corespunzător organismului.

Regula 6: Amintește-ți de post-antrenament

Corpul tău își folosește sursele de energie stocate în timpul unui antrenament. După ce faci exerciții  fizice, trebuie să restabilești acei nutrienți cât mai curând posibil.

LOCAȚIE & ORAR

Ne vedem la sala Alma Libre de pe str. Lidia Nr. 120A

ALMA LIBRE FIT
Str. Lidia Nr. 120A

Timișoara, Romania, 300744

Luni – Marți:
13:00 – 21:00
Joi – Vineri:
13:00 – 21:00

HAI SĂ NE ANTRENĂM ÎMPREUNĂ 🙂

Te-ai hotărât să faci o schimbare? Te aștept cu drag să povestim despre obiectivele tale

  Copyright 2022. Created withby ProjectMedia

  Close

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
  adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
  dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
  Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

  Working hours

  Monday – Friday:
  07:00 – 21:00

  Saturday:
  07:00 – 16:00

  Sunday Closed

  Our socials
  About
  Hai sa vorbim :)