ANTRENAMENT CONDIȚIONARE FIZICĂ

Poate ai observat că termenul „anabolic” este folosit din ce în ce mai des în ultimul timp. Din fericire, nu trebuie să fii un culturist pentru a-ți îmbunătăți starea anabolică naturală, oricine poate realiza acest lucru cu o atenție adecvată la dietă și antrenamente.

Dar ce înseamnă de fapt antrenamentele de condiționare fizică și cum poți integra atrenamentul anabolic în rutina ta de sport?

Ce înseamnă anabolic?

Antrenamentul anabolic de condiționare fizică se referă la construirea mușchilor din proteine și substanțe nutritive, spre deosebire de catabolic, care înseamnă descompunere.

Anabolismul produce creșterea și diferențierea celulelor și o creștere a dimensiunii corpului, proces care implică sinteza de molecule complexe.

În antrenamentele intense, de lungă durată, cum ar fi alergarea unui maraton, dacă nu oferiți nutrienții potriviți pentru a reumple celulele, corpul va începe să descompună mușchii ca o formă de producere a energiei suficientă pentru a supraviețui.

Teoria din spatele antrenamentului anabolic este de a promova creșterea musculară. De exemplu, a mânca corect înainte de a ridica greutăți va oferi energie și susținere pentru a construi masă.

Ce este o stare anabolică?

Corpul tău se află într-una din cele două stări pe parcursul zilei: anabolic sau catabolic. Pentru ca organismul să întalnească o stare anabolizantă – în care iși construiește masa musculară – trebuie să consume o sursă de energie. Alimentele sau suplimentele cu substanțe nutritive utile permit țesutului muscular să primească respectiva energie.

Cu toate acestea, atunci când nu consumați suficiente alimente, va apărea o rată mai mare de catabolism. Acest efect dăunează în cele din urmă mușchilor sănătoși și țesutului corporal după perioade lungi de timp.

Cum mă poate ajuta?

Starea anabolizantă te poate ajuta să îți atingi obiectivele de fitness. Nu numai că anabolismul ajută la creșterea țesutului muscular și la menținerea unei stări sănătoase, dar și densitatea osoasă are capacitatea de a crește.

Indiferent dacă intenționezi să slăbești, să câștigi masă musculară sau pur și simplu dorești să îți menții un fizic dezirabil înaintea lunilor de vară, există numeroase beneficii în a consuma alimente bogate în nutrienți înainte și după activitatea fizică – îți va menține mușchii definiți, slabi și tonifiați în timp ce te poți asigura că nu ești golit de nutrienți vitali.

Tipuri de antrenamente anabolice de condiționare fizică

Sprinturi pre-antrenamente

Sprinturile pre-antrenament sunt ideale pentru îmbunătățirea performanței prin întărirea sistemului nervos și pregătirea acestuia pentru antrenamente grele. Cu toate acestea, sprintul înainte de antrenament trebuie să fie foarte precis.

Ar trebui să existe suficient volum pentru a activa sistemul nervos, dar nu atât de mult încât să obosești și să nu te mai poți antrena eficient cu greutăți.

Sprinturi de condiționare după exercițiile cu greutăți

Sprinturile necesită o mecanică foarte bună a corpului pentru a le face în loturi mari. Sprinturile de fitness trebuie efectuate pe dealuri sau rampe la un nivel mai mic pentru a preveni rănirea. Acest complex va arde o mulțime de grăsimi, vă va ajuta plămânii și vă va oferi o stare foarte bună.

Aceste complexe combină o serie de exerciții făcute în succesiune fără întreruperi, precum genuflexiuni, presări, ramuri, îndreptări etc.

Scopul este să vă mișcați cât mai repede posibil, dar să efectuați fiecare repetare corect. Cu greutăți mici, trebuie să existe o gamă completă de mișcare pentru fiecare repetiție (fără repetări parțiale și repetări „mincinoase”). Trebuie să activezi cât mai multe grupe musculare din corpul tău, așa că este importantă o mișcare completă. De asemenea, nu utiliza greutăți mari care pot interfera cu recuperarea după antrenamentul cu hipertrofie.

Săritul Corzii

Sporturile hardcore precum sprintul au toată gloria, dar săritul corzii este un sport vechi care nu primește atenția pe care o merită. Saritul cu coarda este un exercitiu care are un efect redus asupra articulațiilor și nu este catabolic. Acesta este unul dintre cele mai sigure exerciții de fitness.

LOCAȚIE & ORAR

Ne vedem la sala Alma Libre de pe str. Lidia Nr. 120A

ALMA LIBRE FIT
Str. Lidia Nr. 120A

Timișoara, Romania, 300744

Luni – Marți:
13:00 – 21:00
Joi – Vineri:
13:00 – 21:00

HAI SĂ NE ANTRENĂM ÎMPREUNĂ 🙂

Te-ai hotărât să faci o schimbare? Te aștept cu drag să povestim despre obiectivele tale

  Copyright 2022. Created withby ProjectMedia

  Close

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
  adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
  dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
  Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

  Working hours

  Monday – Friday:
  07:00 – 21:00

  Saturday:
  07:00 – 16:00

  Sunday Closed

  Our socials
  About
  Hai sa vorbim :)