ANTRENAMENT de TONIFIERE

Probabil ai auzit oameni spunând că doresc să-și tonifieze o anumită grupă musculară sau o anumită parte a corpului, dar la ce se referă mai exact?

Pentru cei mai mulți dintre noi, asta înseamnă un abdomen plat și brațe musculoase, însă tonifierea înseamnă mult mai mult decât un fizic frumos. Tehnic vorbind, nu există termenul de tonifiere. Tonusul se referă la capacitatea mușchilor de a se contracta în mod reflex. Cu toate acestea, cuvântul „tonus” a căpătat un sens complet diferit în lumea fitness-ului. Când vorbim despre tonifierea musculară, de obicei ne referim la cineva care are mușchii definiți și foarte puțină grăsime.

Lăsând semantica deoparte, vom privi tonifierea corpului tău ca pe un act de întărire a mușchilor pentru a crea un aspect atletic. Suna bine?

     Acum că am clarificat acest lucru, să trecem în registru câteva dintre beneficiile de top ale tonificării corpului:

 1. Crește rezistența – Când îți tonifiezi mușchii, lucrezi pentru a reduce grăsimea corporală și a pierde kilogramele în plus. Acesta, la rândul său, are ca rezultat îmbunătățirea sănătății generale, crescând rezistența și nivelul de energie.
 2. Scăderea prevalenței bolilor – Prin tonifierea mușchilor și îmbunătățirea sănătății generale, poți reduce riscul de boli grave, cum ar fi diabetul și bolile de inimă.
 3. Îmbunătățirea posturii – Când efectuezi exerciții de tonifiere care vizează mușchii din jurul abdomenului și partea superioară a corpului, te ajută să îți îmbunătățești postura. În plus, tonifierea și întărirea mușchilor poate reduce riscul de osteoporoză și poate reduce stresul asupra măduvei spinării.
 4. Stare de spirit mai bună – Participarea la ședințe și exerciții care îți tonifică mușchii poate contribui în mare măsură la îmbunătățirea sănătății mintale și la creșterea stării de spirit. Atunci când este făcută împreună cu exerciții cardio și de forță, tonifierea poate reduce nivelul de stres și poate oferi oamenilor mai multă încredere și stimă de sine.
 5. Îmbunătățește calitatea generală a vieții – Acest lucru este valabil pentru orice tip de exercițiu, dar exercițiile care se concentrează pe tonifierea mușchilor ajută oamenii să aibă o calitate mai bună a vieții și să se bucure de mai multe experiențe în general. Lucrând spre – și obținând – un corp mai sănătos și tonifiat, vei avea șanse mai mari de a avea o perspectivă pozitivă asupra vieții.

Acestea sunt doar câteva exemple despre modul în care antrenamentele de tonifiere te pot ajuta atât acum, cât și pe termen mai lung. Este important să îți schimbi rutina de exerciții din când în când și să o faci cât mai completă posibil.

LOCAȚIE & ORAR

Ne vedem la sala Alma Libre de pe str. Lidia Nr. 120A

ALMA LIBRE FIT
Str. Mareșal Constantin Prezan Nr.1 120A

Timișoara, Romania, 300744

Luni – Marți:
13:00 – 21:00
Joi – Vineri:
13:00 – 21:00

HAI SĂ NE ANTRENĂM ÎMPREUNĂ 🙂

Te-ai hotărât să faci o schimbare? Te aștept cu drag să povestim despre obiectivele tale

  Copyright 2022. Created withby ProjectMedia

  Close

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
  adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
  dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
  Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

  Working hours

  Monday – Friday:
  07:00 – 21:00

  Saturday:
  07:00 – 16:00

  Sunday Closed

  Our socials
  About
  Hai sa vorbim :)