ANTRENAMENT RECONDIȚIONARE MUSCULARĂ
Lucrurile nu merg întotdeauna așa cum este planificat în viața unui gym addict. Pe o perioadă de timp suficient de lungă, este garantat că un eveniment neprevăzut îți va întrerupe antrenamentul. Poate că este o accidentare care te ține departe de antrenamente timp de câteva săptămâni, sau ai un copil și dintr-o dată nu mai ai timp să vizitezi sala timp de câteva luni, sau există o pandemie la nivel mondial care forțează sala de sport să se închidă pentru o perioadă lungă de timp.
Apoi, în săptămânile următoare, se produc consecințele: începi să pierzi tot ce ai pus pe tine și tot ce ai muncit atât de mult să construiești și începi să te restrângi la vechiul tău sine. Poate că faci o rutină de bază a greutății corporale acasă, dar știi că flotările și fandarile nu vor fi suficiente pentru a înlocui aparatele și antrenamentele de la sală.
Când se întâmplă acest lucru, multe persoane intră în modul de panică, și este de înțeles. Chiar și atunci când în sfârșit poți să te întorci la sală, îți amintești cât de greu a fost să-ți construiești corpul și îți este frică de gândul trebuind să o faci din nou.
Din fericire, situația nu este atât de gravă. Adevărul este că bărbații care pierd mușchi sunt de obicei capabili să-și recâștige totul înapoi rapid, adică nu începi de la punctul zero.
Câteva sfaturi pentru antrenamente de recuperare musculară rapidă
antrenamentele intense reducând intensitatea, volumul și frecvența. Adică ridică greutăți mai ușoare, pentru mai puține seturi și repetări, cu mai puține antrenamente pe săptămână. Această perioadă ar trebui să dureze doar 2-4 săptămâni înainte de a putea relua antrenamentele din nou.
Acest lucru îi va oferi corpului tău timp să facă o serie de îmbunătățiri necesare, inclusiv revitalizarea eficienței tale neurologice și „conexiunea minte-mușchi”, care este pur și simplu capacitatea ta de a angaja mental fiecare grup muscular. Mai simplu, trebuie să te antrenezi înainte de a te întoarce în joc. Iată câteva îndrumări de reținut:
Redu intensitatea.
Nu ar trebui să începi cu greutatea pe care ai folosit-o ultima dată, deoarece corpul tău nu este capabil să-și revină. Cu siguranță nu trebuie să fii la capacitate maximă sau să faci seturi foarte grele, cu repetiții scăzute.
Redu volumul.
Cel mai bine este să rămâi cu seturi de 5-12 și poate doar 2-4 seturi per ridicare. La fel ca atunci când erai începător, intervalul de 5 repetări ar putea fi cel mai bun.</p?
Redu frecvența.
Lucrarea fiecărei grupe musculare de 2-3 ori pe săptămână ar trebui să fie suficientă. O dată pe săptămână ar putea să nu fie suficient pentru a câștiga rapid mușchiul și forța spatelui, iar de mai mult de 2-3 ori pe săptămână poate duce la volum și dureri inutile.
Selecția exercițiului.
Pentru a evita durerile musculare, care sunt foarte frecvente la întoarcerea dintr-o perioadă de neantrenament, ar trebui să eviți ridicările care necesită o întindere mare.
După 2-4 săptămâni, odată ce puterea și forma se îmbunătățesc, poți reveni la ridicarea greutății grele. Din acel moment, fă orice program îți convine, astfel încât să poți reface rapid mușchiul spatelui: powerlifting, culturism etc.
Desigur, pentru a reface rapid mușchiul, trebuie să mănânci corect, iar modul în care ar trebui să mănânci depinde de ceea ce s-a întâmplat cu corpul tău de când ai încetat să ridici.
LOCAȚIE & ORAR
Ne vedem la sala Alma Libre de pe str. Lidia Nr. 120A
ALMA LIBRE FIT
Str. Mareșal Constantin Prezan Nr.1 120A
Timișoara, Romania, 300744
Luni – Marți:
13:00 – 21:00
Joi – Vineri:
13:00 – 21:00
HAI SĂ NE ANTRENĂM ÎMPREUNĂ 🙂
Te-ai hotărât să faci o schimbare? Te aștept cu drag să povestim despre obiectivele tale
Copyright 2022. Created withby ProjectMedia